Ekološke prešite odeje

Prešite odeje so tisti glavni del posteljnine, ki bo narekoval vaše optimalno spanje. Vse to pa je odvisno od vrste polnila in vrste prevlečne tkanine, ki obdaja polnilo.

Vsekakor je prvi najbolj pomemben sestavni del polnilo. Polnilo mora biti naravno, da lahko zagotavlja kroženje zraka in regulacijo temperature. Sintetična polnila vas lahko grejejo, vendar vas grejejo, ker vašo toploto izolirajo. Kar tudi pomeni, da vaše telo tekom spanjem ne regulirajo. Telo se med globokim spanjem ohlaja, predvsem pa tekom noči temperatura rahlo niha. V kolikor vaša posteljnina ne omogoča sozvočja s spreminjanjem temperature, se boste prebujali ali premraženi ali pregreti. Globok spanec je tisto, kaj omogoča telesu obnavljanje – bolj zdravo telo, boljši imunski sistem, bolje naspano telo itd. Vlakna kot so volna, lan  bombaž so tista vlakna, ki bodo zagotovila vaše pravo udobje med spanjem.

Enako velja za prešiteveno tkanino. Lahko imate najbolj prestižno polnilo, a vendar, če bo prešitvena tkanina tista, ki bo blokirala lastnosti polnila, ne boste imeli nič od njega. Ta tkanina mora omogočati enako kroženje zraka kakor polnilo.

Poleg tega je seveda pomembno tudi:

Kljub temu, da obstaja mnogo izdelkov iz naravnih vlaken in tkanin. Vedno je poleg surovine pomemben tudi postopek izdelave izdelka. In tukaj je pomembno vse. Od tistega semena in zemlje v katero je bilo dano seme, da je zrasel bombaž ali lan, do vsake živali kako je živela in še živi, katere dlaka je bila uporabljena. Potem pa seveda dalje do postopkov izdelave izdelka; ali so bile uporabljeni varni pristopi, ki ne škodujejo okolju ter ali so vsi delavci v varnih delovnih okoljih in imajo dostojno življenje.

Izbira ekoloških izdelkov = zavestno potrošništvo:

Ekološke prešite odeje - Preveri zdaj
Veganske ekološke prešite odeje - Preveri zdaj