Košarica0Item(s)

V nakupni košari ni artiklov.

Product was successfully added to your shopping cart.

NATURALAND

OD NOVEMBRA 2023 dalje NATURALAND - še vedno nadaljuje svojo zgodbo, a pod drugo taktirko

Kupce v spletni trgovini Naturaland obveščam, da se je novembra zamenjala lastnica te blagovne znamke.
Ker obe z gospo Milico Vidmar (ki je bila več kot 10-let lastnica Naturaland-a), zagovarjava poslovni fair -play, se nama zdi prav, da obrazloživa vzroke za to dejanje ter tudi prihodnje načrte glede spletne trgovine.

Sem Sandra Klemenc, lastnica trgovine z ekološkimi in naravnimi izdelki Zelena trgovia.
Z gospo Milico sva v preteklosti že sodelovali. Po mnogih letih uspešnega dela, po zadnjih nekaj letih zdravstvenih težav, ki jim je sledila še fizična poškodba, je Milica v začetku novembra sprejela odločitev, da gre predhodno v pokoj. Ker ni želela spletne trgovine, izdelkov, poslovnih partnerjev ter vsega svojega dela in znanja kar ugasniti, se je obrnila name, če bi glede na soroden program, podobne vrednote, sličen način dela, podobne izkušnje, dobavitelje ter podobno oziroma enako ciljno skupino, bila pripravljena odkupiti njeno spletno trgovino.

Tako polagava popolnoma brez slabe vesti in zlih namenov karte na mizo. Vsak, ki ima svoje podjetje, v katerem deluje bolj ali manj sam, ve, koliko dela in časa mu funkcioniranje le tega vzame. Kako ni bolniških, ležanja v postelji oziroma tudi če te bolezen položi v posteljo, nikoli nisi miren, saj z vsakim dnem takšnega ali drugačnega ''počitka'' je dan manj za pridobivanje prihodka, od katerega je odvisno tvoje in življenje tvoje družine. Tako je moje sedanje delo, da vodim tudi za Naturaland vse, kakor je pač treba, Milica pa mi kdaj še vedno priskoči na pomoč pri izdelkih, o katerih jaz premalo vem.
Običajno se pogleda in naredi analizo vsega, kaj je potrebno izboljšati in tudi, kaj naj ostane enako, če dobro in učinkovito deluje, tako da bomo z združenimi in tako večjimi naročili morda lahko prihranili na transport stroških ter skrajšali čakalne dobe, ki so bile včasih moteče za kupce. Kar je kdaj težava tudi pri Zeleni trgovini, zato se problema tudi sama zavedam. Da čimbolj ohranimo delovanje in da ne odstopam od sklenjenih poslov, sem obdržala vse poslovne partnerje, s katerimi je Milica sodelovala. Od tujih za izdelke, kot tudi domačih za storitve (torej marketing- ki ga opravlja in pripravlja njena hči, ki dela v marketing svetovalnemu podjetju, računalniško-programersko podjetje, vzdrževalce spletne trgovine, najem strežnikov, ...).
Še pojasnilo glede cen na spletni strani. Omenim naj, da gre za spletno trgovino, ki nima zaloge, torej se dobave izvajajo le na podlagi naročenih in že plačanih izdelkov. Tega ne morem spreminjati in mi ni v interesu, da določene izdelke (čeravno so odlični) kupujem na zalogo (tudi za Zeleno trgovino). Kdor je bil v naši trgovini v Ljubljani, točno ve, da je trgovina nabita s produkti, ki so že kupljeni, odplačani ter se zaloga fizična, niti finančna ne sme pretirano razrasti, ker lahko to ogrozi poslovanje celotnega podjetja. Ker nisem pričakovala tega dodatnega posla, niti prostora, niti denarja prej nisem načrtovala za dopolnitev zaloge iz tega naslova.

Do sedaj so se naročila za izdelke v večini izvajala na 7-10 dni (odvisno tudi od dobaviteljev in njihovih pogojev), zato bom pred naročanjem določenega dobavitelja odprla prednaročila tudi na Naturaland FB strani >>, ker se seveda mnogokrat zgodi ravno to, da mi oddamo naročilo in takoj za tem dobimo naročilo od kupca. Kar seveda časovno zamakne prejem izdelka.
Tako bo načeloma veljalo, da se naročila za ''sezonske'' izdelke zbirajo do ponedeljka dopoldne, popoldne pa oddam naročilo dalje.
Določene artikle sva z Milico začasno tudi ukinili, ker je potrebno preveriti cene ter ponudbo dobaviteljev, saj so v zadnjih dveh letih nekateri dobavitelji menjali ali nadgradili svoj prodajni program oziroma postavili izdelkom nove cene.
Tako, da se vsem, tudi v imenu gospe Milice zahvaljujem za dosedanje nakupe in vsekakor tudi za razumevanje ob zaključnih in porodnih težavah, ki smo jih imeli v teh dveh mesecih. Hvala, da podpirate naše delo in hvala vsem za vaš doprinos, s katerim imate še vedno možnost, da tudi v Sloveniji lahko kupite ekološke, naravne v Evropi izdelane izdelke za dom in za vas, ter s tem tudi tistim redkim, ki se ukvarjamo s tovrstnim programom, še vedno omogočate, da poslovno še vedno delujemo.

P.s. Še nekaj stavkov o meni. 12 let že deluje naša trgovina v BTC-ju, Ljubljana. Spletna trgovina eno leto dlje. Naš glavni prodajni program so ležišča, vzglavniki,.. iz naravnega lateksa, za katere imamo tudi lastno proizvodnjo v Sloveniji. Na tem področju imam izkušenj že 23 let. Posteljnine, brisače, odeje, oblačila sem dodala v prodajni program šele kasneje (za izdelki za dom), saj sem v zadnjih 10 letih opazila, da so ti izdelki vedno redkejša izjema na slovenskih prodajnih policah. Ker sem med svojim dolgoletnim delom nabrala dovolj znanja o škodljivosti modernih obdelav ter tkanin, sem na naše police želela pripeljati čiste, naravne izdelke za dom ter oblačila, ki v svoji naravnosti omogočajo vse to, kar naše telo potrebuje – zračnost ter konstantno naravno ohranjanje telesne temperature. V Zeleni trgovini najdete trenutno na zalogi preko 3000 različnih tekstilnih ekoloških izdelkov, ki se vsi izdelujejo butično in v omejenih količinah, kar je tudi smisel ekološke trgovine in proizvajalcev le teh izdelkov tudi v osnovi.
Hvala vam in lepo vas pozdravljam,
Sandra Klemenc

____________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Naturaland je spletna trgovina, ki prisega na ponudbo tekstilnih izdelkov iz naravnih tekstilnih materialov, ki so izdelana v Evropi. Nudimo izključno izdelke, ki imajo najvišje svetovne certifikate v tekstilstvu ali pa so to produkti, ki so izdelani v skladu s tovrstnimi certifikati vendar še nimajo pridobljenega certifikata (finančne omejitve ipd). Izdelki morajo biti najkvalitetnejši ki jih je možno dobitu v Evropi, po primerni ceni, tako za končnega potrošnika kot za podjetja v veleprodaji.

Ti certifikati so GOTS, FAIR TRADE, IVN Best, Oeko Tek Standard 100, PeTa VEGAN, Caregora. Ti certifikati zagotavljajo zdrave materiale (tkanine, jerseye, itd), ki so bistvenega pomena za ohranjanje potrošnikovega zdravja ter tudi lahko pomagajo zdraviti lažje oblike težav z zdravjem. Poleg zdravja potrošnika je proizvodnja produktov usmerjena v ekološko ozaveščenost in deluje v smeri čim manjšega pečata na okolje in živali. Seveda se dotika tudi vseh pridnih rok, ki pripomorejo za nastanek izdelkov in ni nikjer v procesu; izkoriščene delovne sile, otroškega dela, dela v nezdravih ter zdravju škodljivih pogojih. Vsi ki pripomorejo k razvoju čudovitih izdelkov v spletni trgovini Naturaland so dostojno plačani in imajo dostojno življenje.

Verjamemo, da maximalno zadovoljstvo potrošnika ni dovolj, dokler v procesu niso spoštovani tudi vsi ostali ljudje, vse živali in naš čudoviti planet.

Naturaland