Košarica0Item(s)

V nakupni košari ni artiklov.

Product was successfully added to your shopping cart.

Öko Tex Standard 100 CERTIFIKATÖko-Tex Standard 100 je globalno združenje za enotno testiranje in sistem certificiranja za tekstilne surovine, polizdelke in končne izdelke v vseh fazah proizvodnje.

Test za škodljive snovi vključuje prepovedane (npr. rakotvorna barvila) ali nadzirane snovi s strani zakonodaje (npr. formaldehidi, težke kovine), snovi, za katere je že dokazano, da škodujejo zdravju, a po zakonu niso prepovedane (npr. pesticidi, barvila, ki sprožajo alergije) in druge parametre, ki vključujejo varnostne ukrepe, namenjene varovanju zdravja (npr. pH).

Tekstilni izdelki se lahko potrdijo v skladu z Öko-Tex standardom 100 samo, če vsi sestavni deli izpolnjujejo zahtevane kriterije, brez izjeme.

Preizkušen tekstilni izdelek se razporedi v enega od štirih Öko-Tex razredov proizvodov, glede na namembnost uporabe artikla. Intenzivneje izdelek pride v stik s kožo, strožji ekološke zahteve mora izpolnjevati.

S certifikatom Öko-Tex Standard 100 je na voljo na milijone izdelkov po vsem svetu, v (skoraj) vseh maloprodajnih segmentih.

Vir: Öko-Tex Standard 100

IZDELKI Z ÖKO-TEX STANDARD 100 CERTIFIKATOM:
- Metrsko blago - Preveri zdaj
- Ženska oblačila - Preveri zdaj 
- Moška oblačila - Preveri zdaj  
- Posteljnina - Preveri zdaj 
- Odeje - Preveri zdaj