Košarica0Item(s)

V nakupni košari ni artiklov.

Product was successfully added to your shopping cart.

FAIR TRADE Certifikat

Fair Trade Certifikat

Poslanstvo Fundacije Fair Wear je izboljšati delovne pogoje v tekstilni industriji. Sodeluje s svojimi podjetji, člani, in zagotavlja, da izboljšajo svoja prizadevanja za zagotavljanje boljših delovnih pogojev.

Tekstilna industrija je eden od sektorjev, v katerih je velika neskladnost s predpisi o zaposlovanju. Zlasti glede otroškega dela in neupoštevanja nekaterih človekovih pravic. Fundacija Fair Wear deluje na tem področju in ponuja programe za podjetja, ki lahko dokažejo svojo pripravljenost in upoštevajo mednarodna načela delovnih standardov zaposlovanja. Ključne točke so odsotnost diskriminacije, skladno s pogodbenimi pravnimi standardi in prepovedi dela otrok.

Zaradi posebnih značilnosti vsake organizacije (zahtevnosti proizvodnih verig, lokacije in velikosti podjetja, začetno stanje), se zavestno odločijo za program za izboljšanje delovnih pogojev. Vsak član-podjetje postopoma vključi vse svoje dobavitelje, opredeli ključne točke in  pripravi akcijske načrte za odpravo pomanjkljivosti. Skozi proces, je vloga FWF, spremljanje zavez, opravljanje revizij na lokacijah svojih članov in njihovih dobaviteljev. Cilj ni le, da se preveri, ampak pomagati partnerjem postopoma vključiti kodo o zaposlitvi FWF v svoje dejavnosti in sistema upravljanja. Revizija se torej izvaja na več ravneh: upravljanje, delničarji, in, seveda v tovarnah in delavnicah, z uvedbo pritožbenega postopka kot dodatno zaščitno mrežo za zaposlene.

Vir: Fairtrade International

IZDELKI Z FAIR TRADE CERTIFIKATOM:
- Ženska oblačila - Preveri zdaj 
- Otroška oblačila - Preveri zdaj 

 • VRHUNSKA KVALITETA

  Za vas izbiramo najbolj kvalitetne izdelke izključno EU porekla. Izdelki vsebujejo najstrožje certifikate v tekstilstvu.

 • BREZPLAČNA DOSTAVA

  Ko je v košarici vsaj 50,00 € nakupa, vam paket dostavimo brezplačno kamorkoli v Slovenijo.

 • INDIVIDUALNO SVETOVANJE

  Vsakemu posamezniku se posvetimo 100% in popolnoma prilagojeno željam. Pokličite nas in z veseljem vam bomo svetovali.

 • ZDRAVO IN NARAVNO

  Tekstilni izdelki vključujejo vsaj 92% naravnih vlaken in niso bili izpostavljeni zdravju nevarnim snovem.