Košarica0Item(s)

V nakupni košari ni artiklov.

Product was successfully added to your shopping cart.

Svilena prevleka za vzglavnik

Spanje v svileni prevleki za vzglavnik pomeni, da bodo vaši lasje in koža bolje navlaženi. Svilnata površina zmanjšuje trenje med spanjem ter tako zaščiti vašo kožo in lasje pred izsušitvijo in prezgodnjim staranjem. Svilena prevleka za vzglavnik je velika pika na i vsem ostalim tretmajem, ki jih že dodajate vaši koži.  Vzglavniki izdelani v celoti iz svile, preprečujejo nastajanje gub in celo kožne izpuščaje ter pomagajo koži ohraniti vlago.

PREBERI VEČ
10. apr. 2021 10.50.52 Darja Vidmar svilena prevleka za vzglavnik, Svila Izdelki Tkanine in Vlakna

EKO Bombaž

Čistost bombažnih vlaken se ocenjuje glede na način pobiranja bombaža. Bombaž je pobran ročno ali pa je strojno pobran. Organski bombaž je v celoti pobran ročno, kar ohranja čistost vsakega vlakna in zagotavlja, da se vlakna med postopkom ne poškodujejo. Navadni bombaž nastaja iz povpraševanj in zahtev, običajno pa se ga strojno pobira, da se spopade z hitrim zahtevam velikanskih količin. To ne ohranja čistosti vlaken, plus tudi poškoduje bombažna vlakna v procesu nabiranja, kar vodi do izgube kvalitete vlaken ter vodi tudi do nepotrebnih odpadkov. Izdelki iz organskega bombaža so mehkejši od običajnega bombaža zaradi daljših vlaken. Izbrana ročna vlakna zagotavljajo, da se ta vlakna ne oslabijo ali zdrobijo, kar povzroči mehkejše in trajnejše izdelke.

PREBERI VEČ
28. jan. 2020 05.01.00 . eko/bio bombaž, EKO Bombaž Tkanine in Vlakna

Oblačila

Oblačilna kolekcija, ki zajema spodnje perilo in oblačila za dojenčke ter otroke, spodnje perilo za odrasle, majhno ponudbo vrhnjih oblačil za otroke in odrasle, različna večnamenska oblačila za dojenčke, otroke in odrasle in posebej razvita oblačila za nedonošenčke. Oblačila, so izdelana iz čiste merino volne, kombinacije merino volne in svile ter iz ekološkega bombaža ali angora volne.

PREBERI VEČ
30. okt. 2019 01.31.11 Darja Vidmar zdrava oblačila, Izdelki Tkanine in Vlakna

Volna

Volna – naravna izbira! Mnogi so poskušali kopirati dobre lastnosti volne - vendar brez sreče. Je neverjetno vlakno, ki se uporablja že generacije.

PREBERI VEČ
22. okt. 2019 07.29.52 Darja Vidmar vse o volni, Volna Tkanine in Vlakna

Merino Volna

Ena izmed najbolj priljubljenih lastnosti merino volne je, da ne smrdi. In to drži do potankosti. Volna absorbira vonjave, ki jih ustvarjajo bakterije, ki nastajajo z vašim znojenim telesom, tako da ne dobi neprijetnega vonja po vadbi. In še več. Takšno oblačilo iz merino volne lahko nosite nekaj dni zapored. Sčasoma bo vseeno dobilo drugačen vonj, ki pa vseeno ne bo povsem neprijeten. To je bistvena razlika v primerjavi s sintetičnimi oblačili, ki jih morate enostavno oprati po vsaki vadbi.

PREBERI VEČ
29. sep. 2019 14.59.00 Darja Vidmar merino volna, Tkanine in Vlakna

Kašmir volna

Kašmir volna ali preprosto kašmir je ena najbolj luksuznih in najdražjih naravnih tkanin. Zaradi svojih specifičnih in uporabnih lastnosti je to eden najbolj iskanih materialov.  Ena prvih stvari, ki jih opazijo pri teh izdelkih, je njihov čudovit videz in seveda vrtoglava cena.

PREBERI VEČ
29. sep. 2019 14.01.00 Darja Vidmar kašmir volna, Volna Tkanine in Vlakna

Kamelja volna

Kamelja volna se uporablja že tako dolgo, da jo v Bibliji celo omenjajo kot material, ki se je uporabljal za izdelavo šotorov, ogrinjal in preprog. Nikoli sicer ni postala tako priljubljena kot recimo ovčja volna ali kašmir, kljub temu, da ima izredne lastnosti in je resnično mehka na otip. Seveda z izjemo, današnjega razmišljanja, ko se potrošništvo vedno bolj usmerja v izdelke, ki spadajo v koncept zavestnega potrošništva.

PREBERI VEČ
29. sep. 2019 01.58.00 Darja Vidmar kamelja volna, Volna Tkanine in Vlakna

Lanena Posteljnina

Nihče ne bi ugovarjal dejstvu, da lan in poletje hodita z roko v roki – a verjemite ali ne, lan ohrani pravo prijetno toplino tudi, ko se december že krepko vrti okoli. Vsi se veselimo nošenja lanenih oblačil in spanja v laneni posteljnini, da obvladujemo poletne temperature. Toda kaj storiti z vsemi posteljninami, ko se leto vrti okoli?

PREBERI VEČ
23. sep. 2019 18.32.24 Darja Vidmar lanena posteljnina, Izdelki Lan Tkanine in Vlakna

Volna
Volna se meri v mikronih (izmerjen premer folikla - z mikroskopom). Na splošno je manjše število mikronov, mehkejša in dražja volna. Za primerjavo: človeški lasje variirajo od 40 do 90 mikronov.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                

PREBERI VEČ
15. sep. 2019 10.13.38 Darja Vidmar volna, Volna Tkanine in Vlakna

Volna

Naravna vlakna se uporabljajo že tisoč let. Eno najpogostejših in najbolj vsestranskih naravnih vlaken je volna. V resnici je volna eno najstarejših vlaken, ki jih človeštvo uporablja, z več tisoč let zgodovine uporabe. Obstaja veliko različnih vrst volne, ki prihajajo iz različnih pasem živali; od merino in kašmirja do alpake, vsaka ima svoje prednosti. Toda sama narava volne prinaša impresivne koristi.

PREBERI VEČ
9. sep. 2019 14.28.00 Darja Vidmar volna, Volna Tkanine in Vlakna

Artiklov 1 do 10 od skupaj 19

  1. 1
  2. 2