Bodyfit Kolekcija

BODYFIT Kolekcija

Moda se nenehno spreminja, z novimi trendi, novimi idoli in novimi blagovnimi znamkami. Kako lahko kot potrošniki razumemo vse to? Kako lahko zagotovimo, da kupujemo kakovostna oblačila? 

Bombaž je najbolj uporabljena tkanina v tekstilu. Od oblačil, posteljnine, kuhinjskega in kopalniškega tekstila ter vse do dekorja doma. Hitra moda ne zahteva kvalitete ampak trende, ki se spreminjajo, so cenovno dostopni in vsekakor prej gleda na dobiček kot pa korist oblačila, ki bi ga oblačilo moralo imeti. Hitra proizvodnja poceni barvila in imamo oblačilo, ki je modno a vprašljivo za zdravje.

Proizvajalci ekoloških oblačil v prvi fazi skrbijo za kvaliteto, ki ga oblačilo mora imeti. Torej kvalitetna in dolgotrajna tkanina, uporaba le zdravju prijaznih snovi med proizvodnjo, saj se škodljive snovi nikoli zares ne izperejo iz tkanin, in šele po tem ko je to zagotovljeno se prične izgled oblačila. V prvi vrsti so osnovna oblačila, ki jih vsak potrebuje vsak dan in šele nato modna oblačila. Organski bombaž je najprej zaslovel z uporabo v otroških oblačilih, saj je odličen za nežno, razvijajočo se kožo otroka. In če je odličen za nežno kožo, potem je tudi odličen za občutljivo kožo pri odraslih ali pa kot preventiva pri normalni koži. Zakaj bi se, tudi če imamo zdravo kožo, izpostavljali toksičnim tkaninam, če ne vemo kaj lahko to doprinese na dolgi rok? Potrjeno je tudi, da zaradi odsotnosti kemikalij v organskem bombažu tovrstna oblačila povzročajo mnogo manj alergij.

Ne glede na to, da je ekološki bombaž dražji od navadnega je vseeno najbolj dostopna ekološka tkanina. Če primerjamo z lanom, različnimi volnami ali svilo. Danes je že precej razvita tkanina in lahko se jo dobi v mnogih variacijah zato skoraj ni več odrekanja pri izgledu, ko gre za tovrstne izdelke. Poleg tega boste kot potrošnik ekološkega bombaža tudi spodbujali pomen etične proizvodnje in pomagali pri gojenju ekološkega bombaža. Če se kokosovo drevo šteje za "drevo življenja", potem je bombaž "tkanina življenja".  Ima široko uporabo in je cenovno dostopen.


Chic Kolekcija


CHIC Kolekcija

Vaša organska oblačila iz bombaža bodo zagotovo trajala dlje in bodo tudi izgledala odlično saj vam ne bo treba žrtvovati slog, da bi postali ekološki potrošnik.

OBLAČILA IZ EKO BOMBAŽA:
Ženska oblačila - Preveri zdaj
Moška oblačila - Preveri zdaj
Otroška oblačila - Preveri zdaj


OGLEJTE SI TUDI:
EKO Posteljnina - Preveri zdaj