Košarica0Item(s)

V nakupni košari ni artiklov.

Product was successfully added to your shopping cart.

 

Prednosti naravne volne in vrste voln

LASTNOSTI:

Dlaka, oziroma volna je edino naravno vlakno na svetu ki zraste  in raste  sesalcem za zaščito in uravnavanje telesne temperature v vseh vremenskih razmerah in na vseh klimatskih področjih.

Volna je zračno vlakno  ki zagotavlja takojšnjo toploto za razliko od sintetičnih materialov. Regulira se na posamezni telesni temperaturi in greje pozimi, poleti pa  hladi. Prav tako je odlična zaščita proti dežju, vetru in snegu. Znanstveni razlogi za te čudovite lastnosti so, da pri nizkih temperaturah volna odstrani vlago iz kože, istočasno pa izolacijske lastnosti preprečujejo prodor suhemu zraku in vročini. V toplih in vročih dnevih zračne dihalne lastnosti volne zajemajo in odstranjujejo prekomerno toploto in vlago iz telesa in pomagajo uporabniku, da mu je hladno.

Volna je naravno vodoodporna, odbija vlago skozi hrbtna vlakna in je odporna na gnilobe in plesni.

Telo ostane toplo, tudi če je mokro. Če nosite volne nogavice in dobite vodo v čevlje, bodo vaše noge precej manj hladne ali vlažne.

Naj dodamo da edinstvena struktura volne pomeni, da ne bo dopustila nastanek vonjav telesa, tako da lahko še naprej nosite te iste nogavice ali kakšno drugo oblačilo. Udeleženci ekstremnih športov, ribiči, mornarji, planinci in smučarji zaradi svoje topline, prilagodljivosti in moči prisegajo na volnena oblačila in dodatke.

Ljudje ponovno odkrivajo, da volna zelo uspešno konkurira z visokotehnološkimi umetnimi vlakni v športni obleki. Dejansko je merino volna na splošno sprejeta kot "Rolls Royce" možnost za visoko zmogljivost osnovnega sloja oblačil.

Volna raste kot dlaka na kozah, ovcah, lamah, alpakah, kuncih, itd. Je normalen in naraven pojav in je obnovljiv zaradi svoje hitre rasti.

Ob koncu življenja je volna biološko razgradljiva v tleh in sprošča pomembna hranila.

Če investirate v kvalitetno odejo iz volne, je nikoli ne boste vrgli proč in trajala bo za generacije. 

Volna je zelo praktično vlakno. Enostavno čiščenje, ker umazanija ostane na površini vlakna (in jo je mogoče enostavno odstraniti). Potrebuje zelo malo pranja. Dovolj je zračenje, ročno odstranjevanje madežev ali suho čiščenje. Hitro se suši in je negorljiva.

Je naravno anti-alergena. Volna je antistatična in zato ne privlači prah in umazanijo. Ljudje z alergijami na pršice ali prah si nabavljajo volneno posteljnino. Mnogi   ki trpijo za astmo ali ekcem si kupijo volnene odeje in blazine.

OVČJA VOLNA

MERINO VOLNA

ALPAKA VOLNA

LAMA VOLNA

KAMEL VOLNA

KAŠMIR VOLNA

ANGORA VOLNA