Svila in njena kvaliteta v Momme (mm)

Višji kot je momme, težja in gostejša bo vezava ter kvalitetnejša bo svilena posteljnina. Želite izvedeti več o momme (mm) meritvi ter kakšen momme ima posteljnina v naši ponudbi? Preberite blog in izvedite več.........


Kaj je Momme v svileni tkanini?

V našem podjetju resnično verjamemo v številne koristi v zdravju in lepoti skozi spanje v svileni posteljnini. Menimo, da je privilegij izobraževati naše stranke o vseh stvareh, povezanih s svilo: zakaj je lahko svilena prevleka za vzglavnik odlična za kožo in lase, kako lahko svilena posteljnina uravnava telesno temperaturo, različne vrste svile in kaj naredi svilena vlakna posebna, različna tkanja, kako se uporablja v posteljnini in kako razumeti in si razlagati različno terminologijo značilno za svilo, kot je univerzalna enota za merjenje svile, znana kot "momme".

Momme v svili in svileni posteljnini

Kaj pomeni "momme" v svileni tkanini?
Momme [mom-ee] je japonska beseda, ki se uporablja kot enota za merjenje teže prave svile. Momme, pogosto okrajšana kot mm, je opredeljena kot teža kosa blaga v kilogramih, velika 45 palcev x 100 jardov. To je neverjetno dolg kos blaga - približno dolžine nogometnega igrišča. Če ta izraz približamo velikosti rjuhe izgleda takole: en momme je približno 4,340 grama na kvadratni meter. Osem tkanin momme tehta približno 1 unčo na kvadratni jard ali 35 gramov na kvadratni meter.

Višji kot je momme, težja in gostejša bo vezava. Med postopkom proizvodnje svile bo tovarna svile prilagodila gostoto in število preje svilene niti, da bo nadzorovala težo - ali momme tkanine. Na primer: prevleka za vzglavnik s 30 momme charmeuse svile ima votek in osnovo svilenih vlaken tkano tesneje, kot pri prevleki za vzglavnik s 19 momme charmeuse svile. Svilene tkanine z višjim momme so narejene tudi iz debelejše preje. Na ta način je momme podoben štetju niti, ki se običajno uporablja za merjenje tkanja bombažnih rjuh.

Svila in tkanje

Momme obsega različna svilena tkanja
Hiter pregled momme (mm) v različnih tkaninah iz svile za dodatno razlalago svilene kakovosti:

Gaza - 3 do 5 momme
Organza - 4 do 6 momme
Šifon - 6 do 8 momme
Crepe de Chine - 12 do 16 momme
Charmeuse - 12 do 30 momme (običajno se uporabljajo v svilenih prevlekah za odeje, vzglavnike ter za izdelavo posteljnih rjuh)
Surova svila - 35 do 40 momme (to je zelo težka svila s teksturo)

Vse, kar je manjše od 20 momme, se šteje za lahko svilo. 20 do 28 momme se šteje za srednje težko svilo, vse nad 28 momme pa je kategorizirano kot težka svila. Ko razmišljamo o določenem tkanju ali vrsti svile, se na splošno šteje, da je višji momme bolj kakovostna svila. Večina svilene posteljnine je narejena iz charmeuse svile, posebne vrste tkanja, ki omogoča dodaten lesk in sijaj na "sprednji strani" blaga z dolgočasno končno obdelavo na zadnji strani. Pogosto se uporablja za izdelke, ki ne zahtevajo razstavljanja sprednje in zadnje strani blaga, na primer posteljne prevleke, rjuhe in prevleke za vzglavnike. Charmeuse svilena posteljnina iz 30 momme svile bo močnejša, gladkejša in bogatejšega leska kot tista iz 19 momme.

Pomen poznavanja vaših svilenih rjuh in prevlek za blazine
Večina svilene posteljnine - rjuhe, prevleke za vzglavnike in prevleke za odeje - je narejena iz svile srednje teže, ki se giblje med 18 in 30 momme. Poznavanje momme vaših svilenih rjuh vam lahko pomaga izbrati težo blaga, ki ustreza vašemu slogu, udobju in proračunu.

Kakšen Momme ima svila v naši ponudbi?
V naši spletni trgovini najdete svileno posteljnino, svilene rjuhe in svilene prevleke za vzglavnik, ki so izdelani iz 100% čiste Mulberry Charmeuse svile v teži 19 in 31 momme in jih najdete na sledečih povezavah:

ŽAKARD lažja svila - cca 80g / m2 ustreza približno 19 - 20 momme

ENOBARVNA Svila natur - 97g / m² ustreza približno 26 momme
ENOBARVNA Tussah svila (divja svila) - 100 g / m² ustreza približno 27 momme
ENOBARVNA Svila različnih barv - 105 g / m² ustreza približno 28 momme

ŽAKARD v Naravni barvi - 105 g / m² ustreza približno 28 momme
ŽAKARD Tussah (divja svila) - 109 g / m² ustreza približno 29 momme
Barvni ŽAKARD Dizajni - 114 g / m² ustreza približno 31 momme

Svileni posteljni program v naši ponudbi je na voljo v mehki in sijoči svili, ki zagotavlja popolno udobje in dober spanec. Izdelki, ki vsebujejo višji momme imajo svilene niti tkane tesneje, zaradi česar so izdelki mnogo bolj trpežni in razkošni na dotik ter pogled, ter posledično sodijo v razred svile z visoko kakovostjo. Vse naše izdelke lahko operete v pralnem stroju (z upoštevanjem navodil za pranje).

Prednosti svilene tkanine z višjim Momme:
Kot smo že omenili, bo 100% čista mulberry prevleka za vzglavnik ali svilena posteljnina z višjim momme izdelek vrhunske kakovosti. Tako kot pri bombažni posteljnini z višjim številom niti bodo tudi svilene posteljnine z višjimi momme težje, mehkejše in trpežnejše. Kot je razvidno iz zgornje tabele, višji momme pomeni VEČ svile.

Svilena posteljnina iz naše ponudbe ne le da bo čudovita in resnično razkošna na pogled, temveč bo njena kakovost s pravilnim vzdrževanjem dočakala mnoga leta. V naši ponudbi imamo tudi EKOLOŠKI DETERGENT ZA SVILO, ki je mnogo boljši od vseh komercialnih detergentov za vzdrževanje svile in ga vedno priporočamo vsem strankam ob nakupu svilene posteljnine.

Naj bo vaš izbor svilene posteljnine skrbno izbran nakup skozi prave informacije o kakovosti svile.

Imate vprašanje? Vedno smo na voljo za brezplačno svetovanje. Kontaktirajte nas na [email protected] ali 070 500 847.