Spim v satenu

Spim v SATENU in še vedno se potim.

"Kupila sem saten, vendar je vse drugo kot sem prebrala. Vroče mi je, potim se, tkanina se lepi na mojo kožo in tudi vonj pridobi zelo hitro."

Mnogokrat smo že iz različnih pogovorov bili deležni takšnih kometarjev in prvo vprašanje, ki ga postavimo je: "Iz česa pa je vaš saten?"

Običajno prejmemo odgovor: "Ja iz svile seveda, saj saten ne more biti drugačen."

Dejstvo je da zaradi pomankljivih informacijah danes marsikdo ne ve, da je saten tkanje in je lahko narejen iz svile, bombaža, poliestra ipd. Sveda so potem tukaj tudi mešanice bombaž poliester ali svila poliester itd. In dejstvo je tudi, da je poliester izolator, ki ne oddaja toplote temveč jo zadržuje. Po domače povedano ne diha in oblačilo ali posteljnina je enako plastični vrečki. Takšen efekt naredi vsaka tkanina, ki vključuje poliester (ali katerokoli drugo umetno vlakno) pa naj bo 100% prisotnost poliestra ali pa 20% prisotnost. Seveda bo v izdelkih iz 20% poliestra in 80% svile vseeno občutek bolj udoben vsekakor pa ne enak kot pri 100% vsebnosti svile.

Ko pozovemo ljudi, ki niso zadovoljni s svojim satenom, naj preverijo sestavo se vedno zgodi, da je večinska ali celo 100% sestava njihovega satena poliester.

Zato je pomembno, ko kupujete tekstilne izdelke, da pogledate sestavo. Lahko je recimo navedeno, da ste kupili volnen pulover, pa bo v puloverju le 20% volne ter 80% poliestra ali akrila ali kakšne druge umetne tkanine. Naravne tkanine so iz: Svile, lana, bombaža, konoplje, volne, bambusa in še kakšnih drugih rastlinskih vlaken. Tekstilni izdelki kupljeni z 100% vsebnostjo narvnih vlaken lahko zagotavljajo svojo funkcijo, v kolikor je le majhen % umetnega vlakna se učinek obljubljen v naravni tkanini zmanjša ali celo izniči.

Torej saten ni enako svila ampak je saten tkanina in svila se vsekakor lahko dobi v saten tkanju ali tudi bolj finem tkanju, kot je žakard tkanje. In če želite resnično preiskusiti saten tkanino v njenem najvišjem potencialu potem preiskusite 100% svilo v satenu:

IZDELKI iz SATEN Svile:

- Posteljnina - Preveri zdaj
- Metrsko blago - Preveri zdaj

IZDELKI iz ŽAKARD Svile:
- Posteljnina - Preveri zdaj