Spanje v svili

Lepotni spanec s svilenimi vzglavniki

Lepotni spanec je resničen. Kakorkoli obrnete, da bi se počutili dobro in izgledali sveže, preprost morate ujeti vsako noč tisto optimalno količino spanja. Bistveno je, da telesu dajete dovolj časa za resetiranje, še posebej zaradi dejstva, da se obnova celic zgodi ponoči!

Na trgu obstajajo številne kreme in napitki, ki jih lahko dodajate, da bi povečali regeneracijo kože med spanjem a vendar obstaja še en izdelek, ki je z hitrostjo prevzel svet lepote in bo celoten proces obnove še pospešil: svilene prevleke za vzglavnike.

V kolikor še niste seznanjeni, so svilene prevleke za vzglavnike velika pika na i vsem ostalim tretmajem, ki jih že privoščite vaši koži. Vzglavniki izdelani v celoti iz svile, preprečujejo gube in celo kožne izpuščaje in pomagajo koži ohraniti vlago. Seveda ja pomembna tudi kakovost svile. Obstaja več kvalitet svile in za maksimalen učinek je tako kot pri prehrani in kozmetiki pomembna kakovost. Boljša kvaliteta, boljši rezultat.

Kot alternativa tradicionalnemu bombažu je svila precej boljša izbira. Bombažni vzglavniki dejansko vlečejo iz vaših las in obraza potrebno vlago, ki jo telo potrebuje. Na ta način kožo izsušijo in jo celo lahko dražijo. Vse to se sicer dogaja v majhnih procentih, ki se skozi leta nabirajo, koža posledično postaja bolj izsušena in potrebuje več dodajanja vlage – torej vlažilne kreme.

Spanje na površini svile pomeni, da bo iz vaše kože in las vzeto veliko manj vlage. Svilnata površina zmanjšuje tudi trenje vaši koži in lasem med spanjem. Svila tako zaščiti vašo kožo pred izsušitvijo in prezgodnjim staranjem ter vaše lase pred izsušitvijo in tudi lomljenjem.

Gube...

Boj proti gubam je glavni razlog za slavo svilene blazine. Svila verjetno ne bo zgladila gube, ki so že nastale. Bodo le manj izrazite, ker bo vaša koža bolje navlažena. Bistvo svilenih vzglavnikov je da se ta proces na koži z ohranjanjem vlage upočasni. Torej bolj navlažena koža vodi v bolj mladosten in sijoč videz kože ker je navlažena. Posledično bo tudi vaša koža potrebovala manj vlažilnih krem, saj ji naravna vlaga med spanjem ne bo odvzeta. Več vlage – slabši pogoji za nastajanje gub. In nenazadnje. Tiste spalne gube, ki jih imenjujemo zaležanine, bodo z spanjem na svili enostavno izginile, saj struktura tkanine enostavno ne omogoča, da sa kaj takega lahko pripeti.

Lasje...

Če imate dolge ali kodraste lase, potem verjetno veste kako neprijetni so vozli in zapleti skoraj vsako jutro, ko jih urejte. Vse to je posledica izsuševanja las med spanjem, v kolikor spite na tkanini, ki vpija vlago in povzroča trenje. Svilena blazina, kot smo že večkrat omenili tega ne počne. Vlago ohranja in skrbi, da vaši lasje nežno drsijo po njeni gladki površini, kar pa posledično pomeni manj trenja, manj zapletanja in manj vozlov. Ter še pika na i, že po mesecu dni spanja na svileni blazini bodo vaši lasje bolj sijoči in imeli več življenja. Da o balzamih in maskah ne govorimo, koliko vsega tega porabite, da so vaši lasje polni življenja – svila bo vsekakor pripomogla, da nega las ne bo več borba za lepši sijaj tamveč le dodatek saj bodo vaši lasje enostavno lepi po vsakem spanju.

S svilo vaše spanje ne bo le bolj prijetno in popolno temveč tudi prava izkušnja lepotnega spanca.

SATEN Svilene prevleke za vzglavnik:
Preveri zdaj

ŽAKARD Svilene prevleke za vzglavnik:
Preveri zdaj