Lanena Posteljnina

Nihče ne bi ugovarjal dejstvu, da lan in poletje hodita z roko v roki – a verjemite ali ne, lan ohrani pravo prijetno toplino tudi, ko se december že krepko vrti okoli. Vsi se veselimo nošenja lanenih oblačil in spanja v laneni posteljnini, da obvladujemo poletne temperature. Toda kaj storiti z vsemi posteljninami, ko se leto vrti okoli?

Medtem, ko boste spakirali svoje lahke lanene obleke, vam lahko namignemo, da vam ni treba pospraviti tudi laneno posteljnino. Lanena posteljnina je odlična pri ustvarjanju udobne in prijetne postelje skozi celo leto. Ja, tudi jeseni in pozimi!

Zakaj lanena posteljnina sodi na vrh izbire med posteljninami, ko je hladno?

# 1: Ima vgrajen klimatski nadzor

V jesensko zimskem času večina poseže po svojih zalogi prešitih odej, volnenih odej in toplejših posteljnin, dokler v svoji postelji ne postane človeški burrito. Ste se kdaj sredi nočne vljudnosti vseh teh slojev zbudili neprijetno? Ohranjanje toplote še ne pomeni, da se prebujate v znoju – tukaj recimo zelo dobro pride v pomoč lan! Posteljnina iz lanu je tkanina, ki diha in je odlična tako v prevlekah za odeje in vzglavnike, kakor tudi v rjuhah ter tudi v prešitih odejah in klasičnih pregrinjalnih odejah. Če vržete posteljno pokrivalo ali odejo na vrh, boste ostali prijetno topli - brez znojenja! Vse to je zaradi vlaken, ki so daljša od bombaža in tako ustvarijo ohlapnejše pletenje znotraj tkanine. Lan zelo dobro absorbira vlago (pravzaprav 20% več). Zato je zelo dober je pri naravni uravnavi telesne temperature - in to je odlična novica za vse, ki jim je ponoči hitro prevroče ali pretoplo.

# 2: Je okolju prijazen

Za rastočo skupino zavestnih potrošnikov, ki se odločajo za premišljene nakupe, je zelo odlična novica, da obstajaj tkanina kot je lan. Rastlina lan, iz katere se izdeluje lanena tkanina, lahko raste in uspeva brez uporabe pesticidov in pretiranega namakanja. To pomeni, da je celoten lan zelo zelen v primerjavi z drugimi tkaninami. Je tudi biorazgradljiv, recikliren in trajnosten - kaj bi lahko še želeli?

# 3: Je zelo mehak

Tako kot fino vino se s starostjo lanena posteljnina izboljšuje. Tkanina se z vsakim pranjem še bolje zmehča, zaradi česar je vedno bolj udobna, a kljub temu ohranja svojo trpežnost. Zakaaj točno? Vse je odvisno od lastnosti absorpcije vlage lanu, ki raste z vsakim ciklom pranja. Ker je lahkotna tkanina je tudi popolno orodje za plastenje, brez da bi ob tem dajala težak ali trd občutek.

LANENA POSTELJNINA:
Lanene Prevleke za posteljnino- Preveri zdaj
Lanene Odeje - Preveri zdaj
Lanene Prešite odeje - Preveri zdaj