Poreklo


POMEMBNO JE POREKLO

Naša vizija: sledljivost materialov, država izvora surovine, država ki je izdelala artikle, metražo, volno, končne produkte.
Najpomembnejše je:
- EU poreklo - NAREJENO V DRŽAVAH EVROPE
- slovensko poreklo - NAREJENO V SLOVENIJI
Seveda v Sloveniji več ali manj nimamo osnovnih surovin za tekstilne artikle, vendar v ostalih državah EU pa pridelujejo veliko konoplje in lanu. Volna različnih kvalitet je tudi doma v EU. Kar pomeni da imajo artikli lahko izvor v EU. Od same osnovne surovine pa do končnega produkta. Svila, bombaž in bambus se ne pridelujejo v EU. Potreben je uvoz surovin. Vendar je to manjši % od vrednosti končnega produkta. Tudi v tem primeru poznamo izvor osnovne surovine. Najbolj je pomembno da ljudem v Sloveniji in EU damo delo in v končni fazi zaslužek. Če bomo vsi selili proizvodnjo v države s cenejšo delovno silo, bomo s tem škodovali vsem ljudem v Sloveniji in v EU.
ZAKAJ? Cena produktov bo nižja in tisti ki proizvajamo v Sloveniji in EU bomo teško konkurirali tem cenam. Kar pomeni da bodo ljudje bistveno manj plačani. Če so manj plačani, seveda kupujejo cenejše artikle, ki nimajo EU ali SLO porekla.
ZAČARANI KROG. Zato bodimo pozorni da kupujemo artikle izdelane v EU ali Sloveniji. S tem bomo obrnili ta krog in bomo, dolgoročno, če ne že mi, pa vsaj naši otroci in vnuki živeli bolje. Na ta način bomo zagotovili tudi boljše ravnanje z okoljem, kajti podjetja v Sloveniji kot tudi v EU se vedno bolj zavzemajo in delujejo v skladu z ekološko usmerjeno proizvodnjo.