Ekološki detergent

Naravna vlakna imajo vsa zaščitni sloj da varujejo svoje osnovne lastnosti. Bistveno manj ali skoraj nič pranja ni potrebnega, da oblačila in drugi artikli ostanejo čisti dalj časa. 

S tem ko ni potrebno tako pogosto pranje naredimo veliko za naše okolje:

- prihranek vode;

- zaradi manjše porabe detergentov je manj škodljivih snovi ki jih spuščamo v okolje;

- manjša poraba električne energije:

Naše iskušnje z oblačili in odejami iz različnih voln, svile in mešanice volne in svile, so pokazale da je bolj pomembno zračenje kot pranje.

Različna oblačila iz naše ponudbe v sestavi merino volna, mešanica merino volne in svile, skorajda ne potrebujejo pranja. 

Volnena in svilena vlakna zaradi svojih naravnih lastnosti nevtralizirajo vonjave in odbijajo umazanijo.

Oblačila odložimo tako da bo zrak krožil okoli in skozi oblačilo. Na ta način se bo oblačilo samo prezračilo in očistilo. To lahko naredimo v stanovanju ali pa zunaj, na svežem zraku.

Ravno tako odeje iz različnih naravnih voln ni potrebno prati. Dovolj je zračenje. Če smo jo zamazali ali polili zato ni potrebno oprati cele odeje. Dovolj je da na delu, kjer je zamazana, odstranimo madež. 

Ko peremo ali odstranjujemo madeže je potrebno uporabiti detergent za pranje naravne volne ali svile. Za svilo ravno tako lahko uporabimo detergent za pranje volne. 

Če peremo z navadnim detergentom bomo iz vlaken volne in svile odstranili zaščitni sloj, ki je pri obeh vlaknih pomemben za vse naravne funkcije samočiščenja in nevtralizacije vonjav.

Ekološki detergent lahko kupite - TUKAJ

Ekološki detergent