Laneno spanje

Spanje v 100% laneni posteljnini je izkušnja, ki je nihče ne more v celoti nadomestiti z drugo.To je ena tistih stvari, ki jo preprosto morate poskusiti sami, da bi dobili popolno in razkošno izkušnjo.

 
Marsikdo se običajno izogiba nakupu lanene posteljnine iz dveh glavnih razlogov: Cena in Gube.

Cena

Lan izvira iz lanene rastline in gojenje teh pridelkov je izjemno drago. Težje ga je vrteti in v proizvodnem procesu je veliko delovno intenzivnih faz. Preprosto - to je naložba.

Gube

Da to je dejstvo da se lan guba, vendar je ravno to del njegove očarljive osebnosti. Če jo boste hitro zložili iz sušilnika v omaro za posteljnino ali takoj nazaj na posteljo, se boste rešili tega »izziva«. Likanje je zelo preprosto a le še v rahlo vlažnem stanju. Vendar kot zgoraj omenjeno, je ravno ta zmečkani pridih tisto kar daje lanu njegovo posebnost, zato je pravzaprav zelo škoda da se lika.

Vendar kljub temu, če niste naklonjeni občutku izgleda lanene tkanine, je še ogromno razlogov, zakaj bi morali dati laneni posteljnini priložnost. Lahko se vam zgodi, da boste odkrili najboljšo možno tkanino za spanje.

1) Lanena posteljnina je zelo vpojna. Zaradi svoje molekularne strukture lahko ta posteljnina absorbira vlago do 20% svoje teže, še preden se počuti vlažno. Omogoča večji pretok zraka in se zato manj verjetno prime na kožo. Voda (potenje) se absorbira in izredno hitro odstrani s kože, nato pa hitro izhlapi. Posteljnina posledično ni lepljiva.

2) Posteljnina uravnava temperaturo. Ne glede na to, ali je vroča poletna noč ali hladno zimsko jutro, posteljnina skrbi za vašo najboljšo možno temperaturo, da dosežete najbolj zdravilen spanec. Izmenjavo toplote med kožo in zrakom uravnava kot nobena druga tkanina.

3) Posteljnina z vsakim pranjem postane mehkejša. Zaradi svojih edinstvenih lastnosti je plan z vsakim pranjem mehkejše, svetlejše in bolj prijetno za spanje.

4) Je hipoalergen. Lanena posteljnina je zaradi svojih izjemnih (si upamo reči, čarobnih?) lastnosti, čudovita možnost za tiste, ki imajo kožne težave ali občutljivost, saj ustvari lepo, zdravo mikroklimo za kožo.

5) Sijajna okoljska izbira. V postopku obiranja se uporabljajo skoraj vsi deli lanene rastline, ki ne puščajo sledi. Prav tako je obnovljiv vir, pri gojenju je potrebno zelo malo namakanja in je minimalno obdelan. Ker je lanena tkanina narejena iz 100% naravnih vlaken, je tudi biorazgradljiva.

6) Ima prave »mišice«! Posteljnina je bistveno močnejša od bombaža. Njegova trpežnost se pretvori v laneno posteljnino, ki traja (in ne le trajajo, ampak trajajo v dobrem stanju) več let! Prav zato boste pogosto slišali za to posteljnino, ko se govori o naložbi. Če zanjo pravilno skrbimo, lahko dobesedno traja desetletja.

7) Adijo nepridipravi! Lan je dobesedno odporen proti bakterijam, glivam, pršicam in naravno odganja žuželke.

8) Odbija umazanijo.

9) Deluje antistatično.

10) Je neopisljivo udoben.

11) Ima neprimerljivo zgodovino. Rimljani naprimer so ga uporabljali za toge, faraoni pa za tunike. Eno najstarejših znanih vlaken, so ustanovili že stari Egipčani. Kralju Tutu je bil tako všeč, da so z njim zakopali lanene zavese (da ne omenjamo, da so jih našli v lepem stanju, ko so mu leta 1922 odprli grob. Torej trajnost je potrjena!) Njegova zgodovina je tako bogata, da bi zelo težko našteli kje vse je dokazal svojo najvišji doprinos, ki ga lahko doseže tkanina.

12) Brezplačna masaža. Zaradi mikroskopskih "prelomov" po celotni teksturi tkanine vam lan pri spanju privošči lahko masažo kože, ki vam bo pomagala, da boste hitro izklopili še tako stresen dan in zaspali kot angeli.

 

Lan je tkanina, ki jo je težko opisati v izkušnji. Vendar tkanina, katera da veliko bolj izjemno izkušnjo kot jo lahko pričakujemo preden jo preizkusimo.

Lanena posteljnina - Preveri zdaj