Laneno blago

LAN IN NJEGOVA MOČ


Veliko je razlogov zakaj se lanena tkanina v tako širokem obsegu vrača v tekstilne izdelke, ki jih koristimo na različnih področjih v našem življenju. Med mnoge razloge se seveda uvršča tudi izgled saj se naši pogledi vedno bolj pogosto ustavijo pri izdelkih, ki ne le samo prikazujejo temveč tudi vsebujejo celosten pridih narave. Izdelki iz lanu se tukaj lahko odlično pohvalijo, saj imajo svoj unikatni izgled tkanine. Njegova ravno pravšnja zmečkanost, ki jo pridobi po pranju je tako popolna, da se je zagotovo vsak želi vsaj dotakniti. Ne glede na to ali bo izdelek izdelan v eleganten tekstilni izdelek ali v bolj sproščen, izgled in vsebina bosta navdušila širok spekter okusov. V primerjavi z umetnimi nadomestki je to tkanina, ki diha z našim telesom in s tem ohranja naše dobro počutje in zagotavlja maksimalno zdravo okolje.  In ne le da nas samo varuje pred slabimi vplivi ima tudi moč pozdraviti določene nepravilnosti, ki smo jih na našem telesu že opazili.

 
POSTELJNINA


V posteljnini preživimo približno tretjino našega življenja. Spanje je stanje kjer se naše telo lahko spočije, umakne od stresa in se v kolikor je v pravem okolju tudi regenerira. Za zagotovitev tega mora telo imeti pravo okolje in v kolikor ga nima počasi vendar zagotovo povzročamo našemu telesu škodo.
Zakaj je pomembno, da spimo v posteljnini, ki diha? Tkanine, ki dihajo telesu omogočajo odvajanje odvečne vlage ter s tem zagotavljajo ravno prav suho in vlažno okolje. V kolikor je naše telo izpostavljeno pregrevanju in zadrževanju vlage se s tem ustvari okolje, ki je idealno za nastanek kožnih težav. Če tkanina omogoča dihanje potem lahko uravnava našo telesno temperaturo. Pri spanju je to izredno pomemno saj se mora telo tekom spanja ohlajati, da preide v spanje globokega spanca, ki je pogoj za najboljšo regeneracijo telesa. Lanena tkanina je vse to in še več. Je tkanina, ki ima visoko prepustnost vlage in to za 5x več od volne in 19x več od svile. Iz tega razloga se tudi odlično znajde v vlogi poletnih oblačil. Znižuje telesno temperaturo v toplih dneh in ohranja pravšnjo telesno temperaturo v hladnih dneh. Ker ima tako močno lastnost pri odvajanju vlage, spanec v laneni posteljnini nastopi hitreje, spanec je mnogo globji kar pomeni idealno okolje za regeneracijo telesa in je nedvomno v današnjih stresnih dnevih popolen kotiček okrevanja. In ne le, da ohranja idealne pogoje za zdravo kožo teveč jo tudi zdravi po tem, ko so že nastopili znaki neravnovesja. Ker lan ohranja okolje kjer ni možen razvoj pršic, ki s svojim bivanjem sprožajo alergijske reakcije pri ljudeh s tem zagotavlja antialergeno okolje. S tem ne povzroča alergijskih reakcij, pravzaprav je lan tkanina, ki je sposobna tudi pomagati pri zdravljenju ljudi kjer so reakcije že nastale.

IZDELKI IZ LANU:
- Metrsko blago - Preveri zdaj
- Ženska oblačila - Preveri zdaj 

- Moška oblačila - Preveri zdaj 
- Otroška oblačila - Preveri zdaj 
- Posteljnina - Preveri zdaj 
- Odeje - Preveri zdaj 
- Brisače - Preveri zdaj


OBLAČILA

Vse pozitivne lastnosti, ki nam jih nudi lanena tkanina v posteljnin so tudi lastnosti, ki so koristne seveda tudi v oblačilih. In kot že omenjeno, lanena oblačila bodo navdušila mnogo različnih okusov. Od tistih, ki prisegajo na sproščena oblačila, do elegantne klasike ter vse naprej do ekstravagantnih oblačil. Lan se je do sedaj že dodelal v toliko različnih vrst tkanin, da dejansko lahko pokrije celotno garderobo. Dandanes ga najdemo v perilu, nogavicah, poslovnih oblačilih, oblačilih za prosti čas, trendovskih oblačilih itd.


Lan je zagotovo tkanina prihodnosti saj je sposobna nadomestiti mnogo umetnih tkanin, ki onesnažujejo naše zdravje in tudi okolje. Je tkanina, ki ima vse pomembne lastnosti, ki jih telo potrebuje in še več saj je sposobna sčasoma vspostaviti ponovno ravnovesje. Je tudi tkanina, ki ima izredno trpežnost in bo posledično zdržala dolga leta v mnogih izdelkih. In to je preprosto lan, ki za svojim skromnim videzom skriva ogromno čudovitih zmožnosti in ima kljub temu še vedno veliko neodkritega potenciala.