Angora volna

Angora - čudež toplote pozimi

Še posebej pozimi, ko je zunaj hladno, lahko angora oblačilo na koži dela čudeže. Majhne zračne komore v notranjosti angora las, hranijo topel zrak ob telesu, hkrati pa se od zunaj zadržuje hladen zrak. Tako čudežni grelec angora volna ni le najlažje in najboljše naravno vlakno, ampak je tudi velikokrat toplejše od navadne volne. Druga prednost je, da angora volna med potenjem ostane prijetno suha - votline angorskih las absorbirajo vlago in jo usmerijo navzven.

Angora volna je popoln toplotni blažilnik

Njeni lasje so edinstvene narave - predvsem fini in lahki, a izredno topli. Angora volna je še posebej udobna za nošenje ob koži, zlasti pozimi. Številne majhne zračne komore znotraj angorskih las delujejo kot izolacijske blazinice in hranijo topel zrak na telesu. Če hladni zrak prihaja od zunaj, ga zadržuje stran od telesa in telesna toplota ostane znotraj. Učinek je podoben dvojni zasteklitvi v izoliranih oknih. Angora volna je tako mnogokrat toplejša od ovčje volne.

Angora volna - učinkovita zaščita pred vlago

Tudi poleti angora volna zagotavlja prijetno klimo na koži. Če v dežju nosite angora volno, se bo vaša koža komaj zmočila, ker se bo hladna voda "odcepila". Visoka vsebnost olja v vlaknih preprečuje absorpcijo vode. Angora ostane suha na koži, ne samo, ko je izpostavljena vlagi od zunaj, ampak tudi pri potenju. Posebne votle strukture v laseh absorbirajo toplo vlago in jo usmerjajo navzven. Angora lahko shrani do 60 odstotkov teže v vodi, ovčja volna pa le 30 odstotkov. Ovčja volna bo vsekakor dolgo vzdržala suho oblačilo, vendar bo angora to podaljšala še za enkrat toliko. Angora volna bo vedno zagotavljala suho in prijetno oblačilo.

Bolj mehka kot Kašmir

Angora volna je bolj mehka kot kašmir. Je izredno mehka, lahka in nežna ter ima najvišje lastnosti zadrževanja toplote in najboljše lastnosti uravnavanja vlage kot katero koli drugo naravno vlakno. Če ste kdaj v roke prijeli kašmir in ste se zaljubili na prvi dotik, potem bo angora volna enostavno dotik, ki ga boste vedno želeli na sebi.

OBLAČILA IZ ANGORA VOLNE:

Ženska Oblačila - Preveri zdaj
Moška Oblačila - Preveri zdajCaregora certifikat:

Caregora ™ pravzaprav pomeni prvo odgovorno in zanesljivo angora vlakno, katerih oskrba pri vzreji se upravlja s popolnim spoštovanjem. Ne le z evropskimi standardi dobrega počutja živali (Direktiva 98/58 / ES Evropske skupnosti), temveč tudi v skladu s še strožjim kodeksom  priporočil za dobro počutje živali, ki ga priporoča in spodbuja DEFRA (britanski oddelek za okolje, prehrano in podeželje). Skladnost s tem standardom je preverila družba SGS (prej Société Générale de Surveillance), multinacionalno podjetje s sedežem v Ženevi v Švici, ki opravlja storitve pregleda, preverjanja, preskušanja in certificiranja. Ima več kot 85.000 zaposlenih in upravlja več kot 1800 pisarn in laboratorijev po vsem svetu. Poleg tega so bile te smernice dopolnjene z NATURFASERN-om, ki je razvil zahteve za striženje. Z jasnimi smernicami pri ravnanju s kuncem je treba zagotoviti, da je ta vrsta vlakna strižena.

SGS SA je potrdil, da Caregora ™

izpolnjuje:
Direktiva 98/58 / ES Evropske skupnosti o negi in dobrem počutju živali.
Zakonik o dobrobiti živali, ki ga spodbuja DEFRA (britanski oddelek za okolje, prehrano in podeželje)

 
Oblačila iz angora volne, ki so na voljo v spletni trgovini Naturaland, so EU Porekla, zagotavljajo najboljšo kvaliteto izdelka in vsebujejo certifikat Caregora, ki zagotavlja, dobro počutje živali katerih lasje so bili uporabljeni za izdelavo oblačil.